Journal Information
Vol. 17. Issue 2.
Pages 79-82 (March - April 1981)
Share
Share
Download PDF
More article options
Vol. 17. Issue 2.
Pages 79-82 (March - April 1981)
Full text access
Un caso de carcinosarcoma de pulmon. Revision de la literatura
One case of carcinosarcoma of the lung. Review of medical bibliography.
Visits
...
R. Coll, V. Marco
Servicio de Neumología. Ciudad Sanitaria de la Seguridad Social «La Fe». Valencia
C. Alberola*, J. Padilla**, E. Mayayo*
* Servicio de Anatomía Patológica. Ciudad Sanitaria de la Seguridad Social «La Fe». Valencia
** Servicio de Cirugía Torácica. Ciudad Sanitaria de la Seguridad Social «La Fe». Valencia
Article information
Resumen

Los autores presentan un caso de carcinosarcoma de pulmón en mujer gestante de veintiún años de edad, que corresponde al tipo invasivo, falleciendo a los dos meses de iniciada la sintomatología.

Summary

The authors present one case of carcinosarcoma of the lung of the invasive type in a twenty-one year oíd pregnant woman. The patient died two months after the appearance of symptomatology.

Full text is only aviable in PDF
Bibliografia
[1.]
G. Diaconita.
Bronchopulmonary carcinosarcoma.
Thorax, 30 (1975), pp. 682
[2.]
F. Rodriguez, X. Baro, J. Reventos.
El carcinosarcoma de pulmón.
Arch. Bronconeumol., 11 (1975), pp. 151
[3.]
A. Anaya, J. Menendez, D. Figueras.
Carcinosarcoma de pulmón. Un tumor de características morfobiológicas peculiares.
Med. Clin., 66 (1976), pp. 140
[4.]
F. Lopez BAREA, M. Garcia, D. Fuejo, J. Lopez, J. Lago.
Carcinosarcoma de pulmonar: presentación de un caso y revisión de la literatura.
Rev. Quir. Esp, 4 (1977), pp. 137
[5.]
V. Vicente, A. Llombart.
Blastema pulmonar: estudio clínico-patológico de un caso y revisión de la literatura.
Patología, 1 (1977), pp. 219
[6.]
R.G. Fraser, J.A.P. Pare.
Diagnosis of diseases of the chest.
Saunders, (1978), pp. 1.008
[7.]
M.R. Chaudfiuri.
Bronchial carcinosarcoma.
J. Thorac. Cardiovasc. Surg., 61 (1971), pp. 319
[8.]
P.C. Weaver, A.C. Branfoot, R.L. Habgrove.
An endobronchial carcinosarcoma treated by lobectomy.T.
Thorac. Cardiovasc. Surg., 61 (1971), pp. 300
[9.]
M.A. Razzuk, L.H.C. Ursche, G.J. Race, J.H. Arndt, D.L. Paulson.
Carcinosarcoma of the lung.
J. Thorac. Cardiovasc. Surg., 61 (1971), pp. 541
[10.]
C.W. Edwards, A.M. Saunders, F. Collins.
Mixed malignant tumors of the lung.
Thorax, 34 (1979), pp. 629
[11.]
M. Bergmann, L.V. Ackerman, R.R.V. Kemle.
Carcinosarcoma of the lung.
Cancer, 4 (1951), pp. 919
[12.]
R.A.B. Drury, R.M. Stirrland.
Carcinosarcomatous tumours of the respiratory tract.
J. Pathol. and Bacteriol., 77 (1959), pp. 543
[13.]
B. Jenkins.
Carcinosarcoma of the lung.
J. Thorac. Cardiovasc. Surg., 55 (1968), pp. 657
[14.]
G.S. Kakos, T.E. Williams, D. Assor, J.S. Vasko.
Pulmonary carcinosarcoma.
J. Thorac. Cardiovas. Surg., 61 (1971), pp. 777
[15.]
E. Ludwigsen.
Endobronchial carcinosarcoma.
Virchows Arch. A. Path. Anal, and Histol, 373 (1977), pp. 293
[16.]
J.C. Bull, O.F. Grimes.
Pulmonary carcinosarcoma.
Chest, 65 (1974), pp. 9
[17.]
H.E. Taylor, M.V. Rae.
Endobronchial carcinosarcoma.
J. Thorac. Cardiovasc. Surg., 24 (1952), pp. 93
[18.]
E.M. Stackhouse, E.G. Harrison, F.H. Ellis.
Primary mixed malignancies of lung: carcinosarcoma and blastoma.
J. Thorac. Cardiovasc. Surg., 57 (1969), pp. 385
Copyright © 1981. Sociedad Española de Neumología y Cirugía Torácica
Archivos de Bronconeumología

Subscribe to our newsletter

Article options
Tools

Are you a health professional able to prescribe or dispense drugs?