Journal Information
Vol. 16. Issue 2.
Pages 63-65 (April - June 1980)
Share
Share
Download PDF
More article options
Vol. 16. Issue 2.
Pages 63-65 (April - June 1980)
Full text access
Quiste timico en mediastino anterior por anomalia y persistencia del conducto timofaringeo
Thymic cyst in anterior mediastinum due to anomaly and persistence of the thymopharingeal duct
Visits
...
J. Pac Sa*, G. García Julián**, A. Ferrer Dufol***, J. Boldova Gil****
* Médico Adjunto de Anatomía Patológica. Servicio de Anatomía Patológica de la Ciudad Sanitaria José Antonio Primo de Rivera. Zaragoza
** Jefe de Servicio de Anatomía Patológica. Servicio de Anatomía Patológica de la Ciudad Sanitaria José Antonio Primo de Rivera. Zaragoza
*** Médico Residente de Anatomía Patológica. Servicio de Anatomía Patológica de la Ciudad Sanitaria José Antonio Primo de Rivera. Zaragoza
**** Médico Adjunto de Medicina Interna. Servicio de Anatomía Patológica de la Ciudad Sanitaria José Antonio Primo de Rivera. Zaragoza
Article information
Resumen

Se estudia una formación quística en región alta de Mediastino anterior, en una mujer de 70 años de edad, asintomática. El estudio microscópico, una vez operada la paciente, demuestra que se trata de un quiste tímico, por anomalía y persistencia del conductor timofaríngeo.

Summary

A cystic neoplasm in the high portion of the anterior mediastinum, in a 70 years old woman, without clinical sings, is reported. The microscopical study revealed a thymic cyst, due to the Tymus-pharingeal's duct persistence.

Full text is only aviable in PDF
Bibliografia
[1.]
S.W. Gray, J. Skandalakis.
Embriology for Surgeons. The Embriological basis for the tratement of congenital Defects.
W. B. Saunders Co, (1972), pp. 15-61
[2.]
M. Moore, J. Owen.
Experimental studies on the development of the thymus.
J. Exp. Med., 126 (1967), pp. 28
[3.]
G. Goldstein, I. Mackay.
Eltimo.
Ed. Cientif. Med, (1972),
[4.]
J.A. Hammar.
Zur histogenese und involution der thymusdruse.
Anal. Anz. (Jena), 27 (1905), pp. 27
[5.]
H. Kristin.
2.a, Ed. W. StC. Symmers, (1978), pp. 919
[6.]
CASTELMAN, B. Tumors of the thymus gland. Atlas of tumor Pathology. sec. 5, fasc. 19. Washington, D. C. (1955).
[7.]
R.C. Bierger, A.J. Mcadams.
Thymic cysts.
Arch. Pathol., 82 (1966), pp. 535
Copyright © 1980. Sociedad Española de Neumología y Cirugía Torácica
Archivos de Bronconeumología

Subscribe to our newsletter

Article options
Tools

Are you a health professional able to prescribe or dispense drugs?